2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Susumavus praėjusias šventes

Noriu pasidalinti nuotraukomis ir prisiminimais apie praėjusias šv.Kalėdas ir Naujųjų sutikimą.

Prieš šventes skaičiau straipsnį apie šeimą, kuri kiekvienais metais patirdavo STRESĄ prieš šventes. Jie privalėdavo kažkur važiuoti, kažką sveikinti, kažką padaryti.... Bet vienais metais jie tiesiog nustojo blaškytis ir nusprendė likti namuose ir veikti tik tai, kas patinka jiems.

Per visas šias šventės man skambėjo galvoje šio straipsnio antraštė "Saugūs namuose per Kalėdas"(angl. Safe at Home for Christmas). Mes pirmą kartą savo vedybiniame gyvenime per visą šventinį laikotarpį likome namuose - jokių ilgų kelionių ir jokių skrandžiui mirtinų gastriolių pas tetas ir dėdes.

Bet mes nebūtume mes, jei mūsų tarpe nebūtų daugiau žmonių. Taigi, prie Kūčių stalo sėdome kartu su savo brolio šeima. Giedojome giesmes, skaitėm Bibliją ir valgėm vieną karštą patiekalą. Brolis atsinešė pusiau padarytą prakartėlę, kurią berniukai pabaigė ir užpildė gyvūnėliais. Buvo iš ties saugu namuose ir gera artimiausių žmonių tarpe.



Šv.Kalėdų rytą surengėme bažnyčioje šventines pamaldas vaikams ir jų tėveliams. Nuostabu, kad šioje programoje dalyvavo visi bažnyčios vaikai - dar daugiau - jie visi buvo SVEIKI! Šis rytmetis įamžintas puikiose Kamilės nuotraukose.
http://www.facebook.com/#/album.php?aid=45200&id=1110820484



Dar viena naujiena ir gera pramoga nekainavusi nei cento, tai buvo Kalėdų senelio aplankymas.
O jis vyko ne šiaip kur nors, o pas mūsų kaimynus. Jau kelis mėnesius padraugauju su savo kaimyne iš antro aukšto. Vaikams buvo didžiulis įspūdis!



Naujųjų išvakarėse taip gražiai prisnigus sugebėjome išsiruošti su vaikais ant kalniuko. Kadangi maistu mama pasirūpino iš anksto (stebuklas!) mes buvome vieninteliai ant kalno! Netgi ir Teodoras pirmą kartą nusileido su rogutėmis.



Paskui Naujuosius sutikome vėl su mano broliu Tomo ir jo žmona Inga. Buvo ramu ir gera, nes vaikus suguldėm apie 9 val. vakaro. Jie visi trys tą dieną čiaudėjo ir slogavo, taigi gavo gerą dozę poilsio.

Na, o kulminacija mūsų viso šventinio laikotarpio tai buvo pasisvečiavimas pas Steve ir Mary Davis. Ši šeima turi 10 vaikų ir gyvena PUIKIAI. Mes jau senokai juos pažįstame, bet labai norėjome pamatyti, kaip gyvenama tokioje didelėje šeimoje. Naujųjų rezoliucijoms tikrai gavome įkvėpimo:
  • Kuo daugiau vaikų, tuo lengviau juos auginti. :) Mary sako: "Man gaila tų mamų, kurios turi tik vieną ir jai reikia visą laiką tą vieną vaiką užimti, nes nėra kam su juo žaisti."
  • Vietoje stiklinių didelėje šeimoje labai skanu gerti iš švarių stiklainių - naujausia eko mada. Ir visai negaila, kad suduš, kai vaikas jį plaus.
  • Namie nereikalinga indoplovė, nes yra daug daug mažų rankyčių, kurioms toks darbas tik į naudą.
  • Viename kambaryje gali miegoti ir 3 ar 4 vaikai.
  • Naminiai gyvūnai yra ne tik puikiausi žmogaus draugai, bet ir visų maisto likučių suvartotojai... (nors manęs vistiek neįtikino jų privalumai)
  • Vaikus galima mokyti namuose
  • Savo šeimoje vaikai turi kartu mokytis šlovinti Dievą. Kitaip negalime tikėtis, kad sekmadienį per pamaldas jie ramiai sėdės ir dalyvaus šlovinime ar maldos tarnavime.


Na, gal jau užteks šio reportažo.
Naujų pokyčių jums šiais metais!!!
O čia gražiausią šio sezono nuotrauką palikau pabaigai.....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą