2010 m. liepos 3 d., šeštadienis

Kaip Artūras sraiges virė

Mūsų sode jau renkam pirmąjį derlių. Aš pasitenkinu rabarbarais, na o Artūras vieną dieną grįžo su kilogramu vynuoginių sraigių. 

Nei vienas iš šeimos nepalaikė jo idėjos gaminti sraiges, bet jis nieko neklausė ir ėmėsi trijų dienų procedūros.



Pirmąsias dienas sraigės "valėsi" , t.y. buvo uždarytos kibire ir kakojo...



Paskui Artūras jas dar plovė ir virė pan. 2 val.



O tada dar turėjo kiekvieną ištraukti iš geldelės, nupjauti kojytę, gaminti pagardą ir dar 0,5 val. troškino.


Jis paruošė tokį pagardą - keptuvėje pakepino svogūną, česnaką, porą, žolelių ir pabaigoje dar įpylė raudono vyno. Tai tas raudonas vynas viską nuspalvino tokia labai jau neskoninga spalvele...


Kai jau ragavome, tai padarėm tokią išvadą - jeigu tiek ilgai virsi ir tokių skanėstų pridėsi, tai ir bato aulas taps valgomas....


Artūras dar prideda, kad lietuviškos rūkytos kiaulių ausys tikrai yra žymiai skaniau!

Linkėjimai visiems,
Vita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą