2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Mano sugalvotas špinatų pyragas

Prasidėjo špinatų sezonas! Tai pat ir braškių sezonas... Bet šį kartą apie špinatus.

Prieš kelis metus pas Editą ir Niką svečiuose valgėme tokį panašų špinatų pyragą, keptą orkaitėje.
Šią savaitę nusipirkau 300 gr. šviežutėlių špinatų turguje ir nusprendžiau pati, ką nors panašaus padaryti.

Vieną dieną pasidariau paprastos tešlos: 2 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, 70 gr. sviesto, truputį druskos ir cukraus. Tešlą suminkiau ir padėjau į šaldytuvą.

Pyrago valgymo dieną nuploviau špinatus (pan. 200 gr.) ir palikau nuvarvėti.
Suplakiau 5 kiaušinius, įpyliau pusę stiklinės pieno, įdėjau druskos ir truputį cukraus.
Burokine tarka sutarkavau 100 gr. fermentinio sūrio.

Stiklinį indą išklojau tešla, pakėliau kraštus panašiai per vieną centimetrą. Tada dėjau trečdalį špinatų + užpyliau trečdalį kiaušinių masės + trečdalis sūrio. Ir taip, kol viską susluoksniavau.

Kepiau pan. 30 min. uždengus stikliniu dangčiu. Valgėm šiltą ir šaltą. Puikiai tiko majonezo-krienų padažas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą