2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Super skanūs kopūstai

Toliau tęsiu receptų dalybas...
Ši kartą noriu pasidalinti labai skaniais kopūstais.
Turbūt ne viena lietuvių šeima visą gyvenimą kopūstus žiemai ruošdavo juos raugindami.
O aš radau receptą, kaip galima kopūstus marinuoti ir palikti juos šaldytuve net keliems mėnesiams.
Taigi, jeigu jums patinka saldžiai marinuotos kopūstų salotų, išbandykite!

Jums reikės:
1 didelės kopūsto galvos (paprastas, lietuviškas, kietas kopūstas)
3-4 gražios morkos
2 paprikos

Viską sutarkavome virtuviniu kombainu (morkas su burokine tarka, o kopūstus su plonąja pjaustykle).

Tada viriau marinatą:

1 stiklinė natūralaus obuolių acto
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė vandens
šaukštelis druskos
šaukštas kmynų

Marinatą sumaišius su kopūstais, juos sudėjus į stiklainius ir palikus šaldytuve, paruoštų šviežių salotų turėsite visada!!!!
Per dieną, vieno kibirėlio jau neliko...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą