2010 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Ką aš zužinojau apie vyrus J.Eldredge knygoje "Laukinis širdyje"?

Jau seniai ta knyga guli mūsų brangioje (na, nieko ji ten pinigais nebrangi, bet knygos tai mano brangus pasaulis) knygų lentynoje. Vis delsiau ir laukiau tos dienos, kada imsiuosi šios knygos.

Jau pats pavadinimas daug ką pasako.... Nuo tol, kai jį išgirdau, vis žiūrėdama į savo berniukus galvojau, kad jie tikrai yra laukiniai! Ne visada širdyje jie laukiniai - kol jie tokie maži, tai tikrai daugybė vyriškumo pasireiškia jų elgesyje, žaidimuose, kalboje. Tikiu, kad kai vyrai užauga bent iki kokių 30-ies, jie tampa labiau civilizuotais vyrukais, bet jų širdys ir toliau išlieka laukinės.

Taigi, ką aš išmokau apie vyrus iš šios knygos?

  • Vyrai yra "laukiniai", t.y. ieškantys nuotykių, veiksmo, kovos ir rungtynių ne iš savo nuodėmingo prado, o dėl to, kad Dievas juos tokius sukūrė. Kūrėjui reikia drąsių ir stiprių vyrų, kad vykdytų Jo paskirtas užduotis.
  • Savo aplinkoje, mokykloje ir šiaip gyvenime moterys trokšta, kad vyrai taptų "Gerais, Mielais Vyrukais". Deja, tai didžiausia klaida. Kaip jau minėjau anksčiau, Dievas jiems turi kitokių planų. Pasižiūriu į save iš šono kasdienybėje ir girdžiu: "Nelipk, nulipk, atsargiai, nenugriūk, atsisėk gražiai, nukelk kojas, nerėk, nešauk, patylėk bent vieną minutę, stovėk ramiai, klausyk, nebėk, nenugriūk, sustok ir t.t...." Niekada niekada nepagalvojau, kad vyrams tai iš principo svetima! Juk tokie nuotykiai jų laukia, o aš ką darau?!
  • Esminis vyrų klausimas, kuris veda juos per visas gyvenimo dienas ir daro savimi pasitikinčiomis asmenybėmis yra: "Ar aš stiprus?" Tai klausimas, kuris neduoda nei mažam berniukui, nei suaugusiam vyrui ramybės kiekvieną dieną. Ar aš pakankamai stiprus įveikti šią kliūtį? Kai perskaičiau apie tai, pradėjau stebėti ir klausytis Adomo. Ir ką gi, jis to klausia kiekvieną kartą tik pasitaikius progai įrodyti savo jėgą!
  • Berniukas, kuris negauna atsakymo į šį klausimą, arba jam pasakoma, kad jis yra bejėgis, vargšelis, mažiukas ir silpnas gauna žaizdą visam gyvenimui, kurios joks žmogus negalės išgydyti.
  • Nei viena moteris, kad ir kokia ji mylinti ir atsidavusi būtų, negalės patvirtinti savo vyrui jo vyriškumo. Vyras labai stipriai apsigauna ieškodamas moters meilės ir ryšio savo vyriškumui užtikrinti. Priešingai, moterys myli ir jaučiasi laiminga šalia save atradusio vyro, tvirto, stipraus, gelbėjančio ją iš didelio akmeninio bokšto.
O svarbiausia yra tai, kad aš, kaip moteris, gavau patvirtinimą sau, kad turiu ieškoti to, kas man patinka, to, ką aš mėgstu, ką Dievas man paskyrė. Savo svajonę turėčiau įvardinti aiškiai ir konkrečiai ir tik nesugadinti visko klausdama "KAIP aš tai padarysiu????"

Dar kartą gavau atsakymą, kad aš galiu svajoti ir siekti savo svajonės visa širdimi, o visa kita bus man duota savo laiku ir savo vietoje.

Su meile,
Vita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą